top of page
VERSENYRENDSZER

Az Ulti Csúcs Kupa lebonyolítási rendje

 

 

Ezen a versenyen az ultit nem pénzben játsszuk, hanem a nyereményt pontok formájában regisztráljuk.

Az Ulti Csúcs Kupa 8 fordulóban kerül lebonyolításra, fordulónként 12 leosztással, így a versenyzők összesen 96 leosztást játszanak.

Amennyiben a versenyzők létszáma nem osztható maradék nélkül hárommal, abban az esetben 1, vagy 2 négy-fős asztal is lesz, ahol azonban az egyenlő esélyek – a kimaradó játékosok – miatt 16 leosztásból áll egy forduló.

A négy-fős asztalok előnye, hogy a versenyzők létszámától függetlenül mindenki játszik valamennyi fordulóban.

Az egyes fordulók játék ideje: 35 perc, azonban a négy-fős asztaloknál a szünet terhére további 5 perc játékidő biztosítható.

A fordulók sorsolása számítógépes program segítségével történik, un. svájci rendszerben, amely figyelembe veszi a verseny során addig elért eredményeket is.

Egy forduló párosításának szabálya, hogy a program – az első forduló véletlenszerű sorsolása után - lehetőség szerint a közel azonos eredményt elért versenyzőket ülteti egy asztalhoz, a többszöri találkozások lehetőség szerinti elkerülésével.

Számítógépeken folyamatosan regisztráljuk az eredményeket.

Hostesseink tájékoztatást adnak a verseny állásáról, valamint egy LCD képernyőn is folyamatosan megtekinthető lesz az állás és a következő kör sorsolása.

 

A fordulók után 10 perces szüneteket tartunk, az ebédszünet 45 perces, így a teljes játékidő a szünetekkel együtt 6,5 óra.

 

A verseny során, az un. „forintos pontszámítást” alkalmazzuk, amely a teljesítményt a legbiztosabban jelző módszer.

A forintos pontszámítás esetén a versenyzőket az adott partikban elért forint eredményük alapján rangsoroljuk, így annak kevésbé van jelentősége, hogy valaki egy adott fordulóban az asztalánál milyen helyezést ér el, hiszen lehet, hogy 2. helyezettként magasabb Ft eredménnyel zár, mint egy másik asztalt megnyerő versenyző.

Kapcsolat:

Telefon: +(36) 1 382-7091

E-mail: forgacsi@hgs.hu

Forgács István

a HGS PR Ügynökség ügyvezető igazgatója

Mobil: + (36) 30 941 6793

Cégünk egyéb referenciáit az alábbi webcímre kattintva tekintheti meg:

www.hgs.hu

bottom of page